Pääkirjoitus: On jo aikakin, että Pohjois-Korea laitetaan kuriin

Kuva: Stefan Krasowski/Flickr CC
Kuva: Stefan Krasowski/Flickr CC

Kansallinen yleinen mielipide on sama kuin kansainvälinen mielipide, että Trump pelaa vaarallista psykopaattista peliä, kun hän haastaa Pohjois-Korean hallinnon, joka pyrkii pitämään hallussaan ydinaseita. Kansanvälliselle yhteisölle tämä on vaaralinen kanta ottaa. On jo aikakin, että Pohjois-Korea laitetaan kuriin.

Olen sitä mieltä, että tämä on yksi niistä harvoista asioista, joita Trump todella tekee oikein. Kim-dynastian poistaminen pitäisi olla maailman tehtävälistalla monestakin syystä, mutta näyttää siltä, että länsimaissa keskitytään vääntämään halpoja vitsejä presidentistä, josta ei pidetä sen sijaan, että tartuttaisiin todelliseen ongelmaan: Kim-dynastian terrori-järjestelmään ja sitä ympäröiviin kumppaneihin.

Havainnollistaakseni näkökulmaani näytän teille tämän videon Jane Elliotista puhumassa eriarvoisuudesta Yhdysvalloissa.

Videolla esitettyjä kysymyksiä voi kysyä myös muissa tilanteissa. Esimerkiksi sellaisissa kuin Pohjois-Korean tilanteessa. Kuka teistä hyväksyy sen, että Pohjois-Korea saa uhata maailman rauhaa ydinaseilla? Kuka teistä haluaa elää Pohjois-Koreassa kommunistisen despootin vallan alla? Kuka haluaa kokea hyväksikäyttöä, epävarmuutta, kipua, turhautumista?

Haluatko, että Pohjois-Korea saa pitää ja kehittää ydinaseita?

View Results

Loading ... Loading ...

Jos et pidä siitä, että valtio, joka on pitänyt kansalaisensa jatkuvassa nälänhädässä ja köyhyydessä, saa käyttöönsä ydinaseita, joita voidaan käyttää terrorisoimaan ja tuhoamaan muita väestöryhmiä, on velvollisuutesi reagoida. Jos luulet, että Pohjois-Korean järjestelmä pystyy millään tavalla alistamaan ihmisiä, on velvollisuutesi reagoida.

Jos ymmärrät yhtään, millaisia ihmisoikeusloukkauksia Pohjois-Koreassa tapahtuu, sinun on reagoitava. Toisten kärsimyksen hyväksyminen ei pitäisi olla vaihtoehto. Jos meillä on enää jäljellä mitään "länsimaisista arvoistamme", meidän on reagoitava.

Yhdysvallat on maailman suojelia terroritekoja vastaan. Donald Trump on alkanut reagoida! Se ei ole psykopaatinen nokittelukilpailu, se on todellista ja välttämätöntä.

Toisin kuin EU, jossa todetaan, että "on kiireesti lievennettävä jännitteitä Korean niemimaalla", Yhdysvallat on lopettanut tyhjän retoriikan ja todella reagoinut pysäyttääkseen julman diktaattorin ja hänen hallintonsa sen tuhoisalla polulla.

Reaktion kanssa ollaan jo pahasti myöhässä. Reagointi on oikea tapa toimia pohjoiskorealaisten suojelemiseksi. Se on myös oikein Yhdysvaltojen, Japanin, Guamin, Etelä-Korean ja aluetta ympäröivien maiden suojelemiseksi. Se on oikein koko maailman suojelemiseksi.

Maita ja ihmisiä, jotka hyväksyvät Pohjois-Korean tuhoamiskäyttäytymisen, kuten esimerkiksi Kiinaa, olisi vaadittava ottamaan paljon enemmän vastuuta Korean niemimaan tilanteesta. EU:n ja Naton pitäisi seisoa Trumpin kanssa samassa rintamassa ja vaatia, että maailma ryhtyy toimiin. Kiina ja Venäjä pitäisi pakottaa ymmärtämään, että näin ei voi jatkua.

Kim-dynastian diktatuurijärjestelmä on tullut tiensä päähän. Ehdotan, että maan johto riisuttaisiin vallasta ja Pohjois-Korea liitettäisiin Etelä-Koreaan. Aivan kuten toimittiin Saksojen yhdistämisen kanssa.

Sitten nälkiintyneet ihmiset pääsisivät vapauteen, alueesta tulisi vakaampi ja maailma olisi menettänyt ainoastaan yhden despootin ja ihmisoikeusloukkausten tekijän. Kauppa kasvaisi ja maailmanrauha tuntuisi tavoitettavissa olevalta asialta. Rauhan eteen täytyy kuitenkin taistella. Se tosiasia meiltä näyttää unohtuneen vaikka toisen maailmansodan pitäisi edelleen toimia esimerkkinä siitä, miten terroria poistetaan ja torjutaan.

Trond H. Trosdahl/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Trond H. Trosdahl 22 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden päätoimittaja.