Rajavartiolaitos paljasti 17 henkilön salakuljetustapauksen Saimaan kanavassa

Rajavartiolaitos paljasti 17 henkilön salakuljetustapauksen Saimaan kanavassa. Kuva: HANDOUT/Rajavartiolaitos
Rajavartiolaitos paljasti 17 henkilön salakuljetustapauksen Saimaan kanavassa. Kuva: HANDOUT/Rajavartiolaitos

Salakuljetukseen käytetty noin 12-metrinen moottorivene saapui Saimaan kanavaa Suomeen 6.6.2017. Veneessä oli kolmihenkinen miehistö. Rajan ylityksen ja rajatarkastuksen ajan veneeseen oli piilotettuna 17 ulkomaalaista henkilöä.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä laittoman maahantulon järjestämisenä. Tutkintaan liittyen, veneen miehistö on vangittu ja rikokseen käytetty vene on takavarikoitu. Laittomasti maahan tuotujen henkilöiden henkilöllisyyksiä selvitetään.

Tapausta tutkii Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö yhteistyössä Kaakkois-Suomen rajavartioston kanssa. Asiassa on tehty rikostorjuntayhteistyötä myös Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Venäjän viranomaisten kanssa.

EU-uutiset.fi/Rajavartiolaitos

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2239 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.