Juncker: EU-johtajat yrittivät selittää Trumpille ilmastosopimusta selvin ja yksinkertaisin lausein

Donald J. Trump, Donald Tusk ja Jean-Claude Juncker. Kuva: EC - Audiovisual Service

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ei vielä tiedä, miten hän aikoo suhtautua Pariisin ilmastosopimukseen.

Juncker sanoi Berliinissä keskiviikkona, että Trump ei “täysin ymmärtänyt” Pariisin ilmastosopimusta, vaikka EU-johtajat yrittivät selittää sitä hänelle “selvin ja yksinkertaisin lausein” huippukokouksessa Italiassa. Asiasta uutisoi Euobserver.

Junckerin mukaan Yhdysvalloilla kestäisi neljä vuotta irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta, jos Trump ilmoittaisi tekevänsä asiassa u-käännöksen.

Komission johtaja sanoi, että Trumpin Amerikka ensin -politiikalla, johon myös protektionismi kuuluu, on poliittinen hinta.

– Selitin Trumpille, että USA:lle ei ole hyväksi vetäytyä kansainvälisestä talouselämästä, mutta hän silti tekee niin. Olen sitä vastaan, mutta ei hän välitä, Juncer sanoi.

Donald Trumpin on määrä ilmoittaa päätöksestään Pariisin ilmastosopimuksen suhteen tänään torstaina kello kolme paikallista aikaa Valkoisen talon puutarhassa. Vielä eilen hän sanoi toimittajille, ettei ole tehnyt päätöstä asiassa.

– Kuulen ihmisiä kummaltakin kannalta, kummaltakin kannalta, hän sanoi lehdistölle.

USA on Kiinan jälkeen maailman suurin kasvihuonepäästöjen tuottaja.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1064 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.