EuBulletin: Marokko haluaa myydä aurinkoenergiaansa Eurooppaan

Kuva: MASEN

Marokon kuningas Mohammed VI vahvistaa maan johtajuutta uusiutuvan energian tuotannossa. Quarzazatessa sijaitsevan maailman suurimman aurinkoenergian tuotantolaitoksen Noor Solarin rakennustöissä on alkanut projektin neljäs ja viimeinen vaihe. Asiasta kerrotaan EuBulletin-verkkolehden jutussa.

Valmistuessaan tehtaan tuotantokapasiteetti on 582 megawattia. Aurinkoenergiavoimala toteutetaan Marokon Solar Energy Agenyn (MASEN) ja Saudi Acwa Power -ryhmän johtamisen yksityisten yritysten sekä Saksan kehityspankin KfW:n yhteistyönä.

Hanke on osa Marokon pyrkimyksiä nostaa uusiutuvan energian määrä maan tuotannosta 52 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Noor solar kompleksin ensimmäinen ja toinen tuotantolaitos aloittivat toimintansa viime vuoden alussa. Voimalaitoksen valmituessa kokonaisuudessaan vuoden 2018 kuluessa, se tuottaa sähköä yli miljoonalle ihmiselle. Voimalaitoksen kokonaisinvestointien määrä on tuolloin noin 2,21 miljardia euroa.

Marokko toivoo, että se voisi myydä energiaansa Eurooppaan. Noor solarin ensimmäinen vaihe on jo ylittänyt odotukset siinä, kuinka paljon energiaa tehdas pystyy tuottamaan. Tämä onkin linjassa Marokon tavoitteen kanssa. Maa pyrkii vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä mutta vastaamaan kuitenkin Marokon alati kasvavaan energiantarpeeseen. Viimeisen vuosikymmenen ajan marokkolaisten energiantarve on kasvanut noin seitsemän prosentin vuosivauhtia.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1064 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.