Ajatushautomo: Mogherini ei ota Venäjän propagandaa tosissaan

High Representative/Vice President Federica Mogherini. Kuva: Eric Vidal/Source: EC - Audiovisual Service

Tsekkiläinen ajatushautomo syyttää EU:n korkeaa edustajaa Federica Mogherinia venäläisen propagandan sivuuttamisesta. Avoimen kirjeen ovat allekirjoittaneet monet merkkihenkilöt, mukaan lukien Venäjän Garri Kasparov ja Viron entinen presidentti.

Kirjeessä listataan Venäjän tunkeutuneen voimalla muiden maiden rajojen läpi, tappaneen siviilejä, tehneen rajaloukkauksia, häirinneen ulkomaalaisia diplomaatteja, kidnapanneen ulkomaalaisia ja tehneen kyberhyökkäyksiä.

Kaikkien hyökkäyksien kylkiäisenä kerrotaan ajatushautomon mukaan tulevan myös massiivinen disinformaatiokampanja.

Ajatushautomo kirjoittaa venäläispropagandan jyllänneen Euroopassa viimeiset kolme vuotta rakentaen kanavia ja informaatioalustoja, puuttuen vaalikampanjointiin ja johtaen eurooppalaispoliitikkoja harhaan.

Propagandan syytetään tukevan niitä voimia, jotka haluavat hajoittaa EU:n. Informaatioalustojen sanotaan olevan jo niin toimivia jäsenmaissa, että niitä ei voi poistaa ilman kunnon panostusta asiaan.

Ajatushautomo syyttää, että asian vakavuudesta huolimatta EU:n korkea edustaja, ulko- ja turvallisuusasioista vastaava Federica Mogherini ei ole ottanut Venäjän propagandaa riittävän vakavasti.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.