Marine Le Pen ei suostunut käyttämään huivia ja perui tapaamisen Libanonin suurmuftin kanssa

Marine Le Pen täysistunnossa Strasbourgissa Ranskassa. Kuva: Michel Christen/EP

Ranskan nationalistisen puolueen presidenttiehdokas Marine Le Pen kieltäytyi käyttämästä huivia ja perui tapaamisensa Libanonin suurmuftin kanssa. Asiasta kerrotaan muun muassa Brussels Diplomatic -lehdessä.

- Voitte lähettää kuinnioitukseni suurmuftille, mutta minä en peitä itseäni, Le Pen sanoi toimittajille selittäessään syitä, miksi oli perunut tapaamisen.

Suurmuftin lehdistötoimisto kertoi, että Le Penille oli kerrottu etukäteen, että hänen tulisi käyttää huivia. Pyyntö esitetään toimiston mukaan kaikille naisille.

Le Penin Libanonin vierailu oli osa hänen vaalikampanjaansa.

Jokin aikaa sitten EU-poliitikot joutuivat kritiikin kohteeksi heidän myönnyttyä peittämään päänsä huiveilla tavatessaan muslimijohtajia.

Ruotsin valtion delegaatio puolestaan otti käyttöön kaikki Islamiin kuuluvat tavat vierailullaan Teheranissa. Naiset verhoutuivat huiveihin ja burkhan tapaisiin mekkoihin. Eivätkä naiset kätelleet.

Huivilla on vahva Islamin uskon symboliarvo ja se herättää laajempaa keskustelua ja väittelyä siitä, sopivatko Islam ja läntiset arvot, kuten sukupuolten välinen tasa-arvo, samaan yhteiskuntaan.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.