Tallinnan lentokentän laajennukseen 30 miljoonaa Euroopan investointipankilta

Kuva: HANDOUT

Euroopan investointipankki (EIB) on myöntänyt 30 miljoonan euron lainan Tallinnan lentokentän laajentamiseen ja modernisaatiotäihin. Lainan on taannut Euroopan investointirahasto (EFSI)

Projektissa sijoitetaan useisiin eri kohteisiin Tallinnan lentokentällä, joilla pyritään parantamaan lentokentän ympäristöystävällisyyttä sekä turvallisuutta. Suunnitelmissa on otettu huomioon matkustajavirran kasvaminen. Kiitoteiden pintaa parannetaan ja valojärjestelmää sekä matkustajaterminaalia uusitaan.

- EIB on tehnyt yhteistyötä Tallinnan lentokentän kanssa 90-luvun lopusta alkaen tukien Viron pää matkustusväylän kehitystä ja kasvua. Investointisuunnitelman kautta EIB:llä on enemmän mahdollisuuksia tukea strategisesti tärkeitä infrastruktuuriprojekteja, sanoi investointipankin varapuheenjohtaja Jan Vapaavuori.

- Sijoitus kiihdyttää taloudellista kehitystä ja luo työmahdollisuuksia. Hankkeella on myös pitkän aikavälin hyötyjä Virolle. On rohkaisevaa nähdä, että Viro käyttää hyödykseen Euroopan investointisuunnitelmaa kehittääkseen infrastruktuuriaan, EU:n liikennekomissaari Violeta Bulc kommentoi.

Lentokentällä uusitaan myös pelastuskalustoa, tulvavesijärjestelmää ja sulatusjärjestelmää. Kokonaisuudessaan projektilla kasvatetaan lentokentän vuosittaista matkustajakapasiteettia 1,2 miljoonalla.

- Investoinnit infrastruktuuriin ja parempiin yhteyksiin, jotka tukevat talouskasvua, ovat myös Viron hallituksen prioriteetteja, Viron valtiovarainministeri Sven Sester sanoi.

Satu Hotakainen/24Uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.