​Huovinen selvittää Euroopan neuvostolle parhaita kotoutumiskäytäntöjä

Kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) valmistelee Euroopan neuvoston parlamentaariselle yleiskokoukselle raporttia siitä, miten pakolaisia kotoutetaan eri maissa ja mitä opittavaa Euroopan mailla olisi toisiltaan. Kuva: Laura Kotila/VNK
Kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) valmistelee Euroopan neuvoston parlamentaariselle yleiskokoukselle raporttia siitä, miten pakolaisia kotoutetaan eri maissa ja mitä opittavaa Euroopan mailla olisi toisiltaan. Kuva: Laura Kotila/VNK

Kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) valmistelee Euroopan neuvoston parlamentaariselle yleiskokoukselle raporttia siitä, miten pakolaisia kotoutetaan eri maissa ja mitä opittavaa Euroopan mailla olisi toisiltaan.

”Integration of refugees in times of critical pressure: learning from recent experience and examples of best practice” -raporttiaan varten Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta ja Susanna Huovinen järjestävät torstaina 27.10.2016 eduskunnassa asiantuntijakuulemisen.

– Tarkoituksena on tutustua Suomen kotouttamiskäytäntöihin ja kuulla eri toimijoilta, miten kotouttaminen toteutetaan, onko se toimivaa ja mitä pitäisi parantaa. Samalla yritetään selvittää, löytyisikö Suomesta hyviä esimerkkejä, jotka voisivat toimia myös muualla Euroopassa, Huovinen kertoo.

Keskustelutilaisuuteen on kutsuttu kotoutumiseen erikoistuneita asiantuntijoita, viranomaisia ja kansalaisjärjestöjä sekä eduskunnan ulkoasiain- ja hallintovaliokunnan jäseniä.

Raportin valmisteluun kuuluu useita kuulemistilaisuuksia ja vierailuja eri jäsenmaissa.  Raportin on määrä valmistua ensi vuoden kevään aikana ja tulla käsiteltäväksi yleiskokouksen täysistuntoon Strasbourgissa kesäkuussa 2017.

24Uutiset.fi/Eduskunta

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2213 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.