Kuva: Trond H. Trosdahl

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin.

EU-uutiset.fi tarttuu monipuolisesti ja syvällisesti EU-aiheisiin sekä avaa ikkunan eurooppalaisen ajatusmaailmaan.

Verkkolehdessä kerrotaan unionin päivän polttavista aiheista ja myös päätöksiä edeltävistä prosesseista. EU-uutiset.fi kurkistaa lukijan puolesta unionin kulisseihin ja seuraa esimerkiksi uusien lakien muodostamista sekä pyrkii selvittämään kuinka lakimuutokset vaikuttavat suomalaisiin.

Uutistoiminnan ohjaksissa ovat vastaavat toimittajat Satu Hotakainen ja Trond H. Trosdahl.

EU-uutiset.fi perustettiin kahden freelancerin projektina vuonna 2016. Verkkolehteä julkaisee voittoa tavoittelematon yhdistys EU-uutiset ry.

Yhdistyksen sekä uutissivuston toinen perustajajäsen, Satu Hotakainen, on luonut verkkolehdelle mediakonseptin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun journalismin ylemmän korkeakoulututkinnon lopputyönään. Tutkimusraportti ”EU-kuplia puhkotaan journalismilla – EU-uutiset.fi-mediakonsepti” valmistuu ja arvioidaan joulukuussa 2017.

Verkkolehden kehitystyötä on tehty sen perustamisesta lähtien eikä kehittäminen lopu myöskään mediakonseptin valmistumiseen. Ulkoasua ja uutissisällön painotuksia on päivitetty kehittämisraporttiin kerättyjen EU-asiantuntijoiden sekä verkkolehden lukijoiden kommenttien pohjalta.

Marraskuun 2017 ajan Eurooppalainen Suomi ry. toimii EU-uutiset.fi-verkkolehden yhteistyökumppanina. Eurooppalainen Suomi ry. esimerkiksi ehdottaa pilotointikuukauden ajan verkkolehdelle mielenkiintoisia EU-aiheita, mutta ei puutu artikkeleiden journalistiseen sisältöön.

Satu Hotakainen on työskennellyt aiemmin muun muassa eri maakuntalehtien uutistoimituksissa, STT:llä ja Ilta-Sanomissa. Kuvajournalisti Trond on työskennellyt valokuvaajana muun muassa Lehtikuvalle ja Helsingin Sanomille.

EU-uutiset.fi-verkkolehteä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä.

Kannustamme lukijoitamme osallistumaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa ja jakamaan aktiivisesti artikkeleitamme. Otamme myös mielellämme vastaan juttuvinkkejä ja EU-aiheisia mielipidekirjoituksia.

Jos haluat tukea toimintaamme ja auttaa meitä tuottamaan EU-journalismia tulevaisuudessakin, voit maksaa 3 euron kuukausimaksua EU-uutiset ry:lle. Kaikki ry:lle joukkorahoituksella ja sponsoroinnilla kerätyt varat käytetään journalismin tuottamiseen.